Ce este asigurarea de calatorie si ce riscuri acopera aceasta

Scris de pe 22.04.2014 0 Comentarii

Asigurarea de calatorie este o asigurare facultativa ce ofera protectie pentru orice calatorie in strainatate. Majoritatea operatorilor de turism si institutiile specializate recomanda acest tip de asigurare oricui calatoreste in strainatate. Asigurarea de calatorie este de fapt o polita medicala ce confera confort si siguranta persoanei care calatoreste intr-o tara straina.

Asigurarea de calatorie se incheie inainte ca asiguratul sa paraseasca tara si acopera, contra unei prime unice de asigurare, cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentarii sau imbolnavirii asiguratului pe perioada deplasarii in strainatate. Intre asigurator si asigurat se incheie un contract de asigurare in care este specificata procedura ce trebuie urmata in situatia ivirii unuia dintre cazurile asigurate. In general se comunica numerele de telefon ale centrului de asistenta al asiguratorului care va indruma asiguratul catre cel mai apropiat centru de asistenta medicala.

  • Riscurile acoperite in general de asigurarea de calatorie se refera la cheltuieli legate de tratamentul ambulatoriu, spitalizarea intr-o institutie agreata de asigurator, interventiile chirurgicale in caz de urgenta, cheltuielile de transport, tratamentul stomatologic de urgenta, transportul efectuat de serviciile de ambulanta, medicamentele si materialele sanitare prescrise de doctor, repatriere.

Fiecare asigurator modeleaza aceste polite incercand sa le faca atractive pentru clienti si creste specificitatea acestora incluzand despagubiri pentru anumite sporturi sau sume maxime pentru anumite situatii.

Perioada de acoperire a asigurarii de calatorie este de la 2 zile la un an, pentru sume asigurate intre 5.000 eur si 50.000 eur, in functie de zona si tara de destinatie, scopul calatoriei, varsta si planul oferit de asigurator. Se pot incheia asigurari medicale de calatorie pe perioade fixe (un an) cu acoperirea riscurilor asigurate pentru toate calatoriile in strainatate efectuate in perioada de valabilitate a asigurarii; acest tip de asigurare se adreseaza persoanelor care calatoresc frecvent in strainatate. Exista si posibilitatea emiterii de polite pentru grupuri de persoane care calatoresc impreuna.
In situatia in care asiguratul plateste direct sumele necesare acoperirii cheltuielilor medicale, rambursarea se va face pe baza documentelor solicitate de asigurator, care trebuie contactat intr-o perioada de 5-15 zile de la revenirea in tara.

Asigurarea de calatorie este obligatorie in tarile care solicita viza de intrare.

  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Glosar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni din asigurari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii