Termeni si conditii

Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, recomandam citirea cu atentie a prezentului regulament. Vizitarea, folosirea, si comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.sigurama.ro se face numai cu acceptarea regulamentului (Termeni si Conditii) de utilizare detaliat in continuare.

(1) PRESTAREA SERVICIILOR DE ASIGURARE PE INTERNET

www.sigurama.ro este administrat de SC SIGURAMA ASISTENT IN BROKERAJ SRL cu punct de lucru in Bucuresti, sector 3, Piata Alba Iulia nr.5, bl. i4, et. 3, ap.15, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J40/4895/2012, CUI 30134810.
SC SIGURAMA ASISTENT IN BROKERAJ SRL este inregistrata in Regisrul Intermediarilor de asigurari sub nr. 401730 de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
SC SIGURAMA ASISTENT IN BROKERAJ SRL denumita in continuare "Sigurama", este asistent in brokeraj al SC SAFETY BROKER DE ASIGURARE SRL si detine toate autorizatiile necesare desfasurarii acestei activitati. www.sigurama.ro este marca sub care functioneaza compania SIGURAMA ASISTENT IN BROKERAJ SRL.

(2) DEFINITII

Prin definitiile folosite in prezentul regulament trebuie inteles:
- parola - un sir de caractere pentru identificarea utilizatorului, stabilit de Utilizator in scopul obtinerii accesului autorizat la serviciile de pe pagina;
- denumirea Utilizatorului (login) - adresa de email introdusa de catre Utilizator, cu confirmare pe adresa de e-mail data de Utilizator; Utilizatorul declara ca adresa postei electronice data de acesta nu incalca drepturile unei terte persoane, si toate eventualele litigii pe aceasta baza vor fi solutionate fara participarea Sigurama;
- logarea - identificarea de catre pagina www.sigurama.ro a Utilizatorului respectiv, care se logheaza cu conditia scrierii de catre Utilizator a denumirii Utilizatorului (login-ul) si a parolei;
- calculul - calcularea valorii ofertelor de asigurare in baza datelor oferite de Utilizator;
- pagina de internet - sistemul paginilor www accesibile pe pagina de internet la adresa http://www.sigurama.ro , reprezentand culegerea de documente statice si dinamice, destinata incheierii contractelor de asigurare.
- prestarea serviciilor pe cale electronica - efectuarea serviciilor, care au loc prin trimiterea si preluarea datelor cu ajutorul sistemelor informatice, la cererea individuala a Utilizatorului, fara prezenta in acelasi timp a partilor;
- utilizatorul - persoana care detine capacitatea deplina pentru folosirea paginii de internet;
- contractantul - persoana fizica, juridica, institutia statului sau organizatia fara scop lucrativ, care incheie contractul de asigurare si care este obligata sa achite prima de asigurare;
- asiguratul - persoana, a carei sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare;
- contractul de asigurare - contractul in baza caruia asiguratorul se obliga sa indeplineasca serviciile stabilite in cazul aparitiei evenimentului prevazut in contract, iar asiguratul de obliga sa plateasca prima;
- cookies - folderele text pastrate de browserul utilizatorului pe hardul calculatorului, care poate fi utilizat de operatorii paginii de internet pentru recunoasterea Utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat;
- consumatorul - persoana fizica care efectueaza activitatea juridica d incheiere a contractului de asigurare;
- sistemul informatic - dispozitivele informatice si de programare care colaboreaza intre ele, asigurand procesarea si pastrarea precum si trimiterea si preluarea datelor prin reteaua de telecomunicatii cu ajutorul corespunzator pentru tipul respectiv al retelei dispozitivului final .

(3) REGULI DE PREASTARE A SERVICIILOR PE CALE ELECTRONICA

In cadrul paginii de internet, Sigurama presteaza servicii de intermediere a asigurarilor constand in incheierea in numele si in favoarea societatilor de asigurari partenere a contractelor de asigurare.
Folosirea paginii si protejarea informatiilor transmise
Pagina de internet: www.sigurama.ro poate fi folosita doar de persoanele majore, care au implinit 18 ani, care detin capacitatea deplina de a desfasura actiuni juridice. Folosirea paginii de internet este posibila daca in browserul de internet al Utilizatorului este activat serviciul javascript si folderele cookies.
Pagina de internet este protejata cu ajutorul conectarii cifrate folosind protocolul https. Transferul datelor personale precum si procesul de autorizare, daca sunt utilizate, are loc cu ajutorul protocolului de securitateSSL - 128biti. Sigurama depune toate eforturile pentru a asigura securitatea datelor trimise; accesul la cont este protejat de login si parola.
Utilizatorul are posibilitatea de a incheia in orice moment folosirea serviciilor prestate pe cale electronica.
Utilizatorul are posibilitatea in orice moment de a detecta si corecta erorile sale aparute la introducerea datelor prin modificarea datelor in sectiunea de administrare a contului personal.

(4) INCHEIEREA CONTRACTELOR DE ASIGURARE

Contractul de asigurare se incheie in baza:
- prezentului regulament "Termeni si conditii",
- cererii de oferta a Utilizatorului,
- ofertelor Sigurama adresate Utilizatorului.
Utilizatorul completeaza cererea de oferta. Pe baza datelor furnizate de Utilizator, sistemul efectueaza un calcul al primelor de asigurare de la companiile de asigurari cu care Sigurama are incheiate contracte de mandat. Utilizatorul alege varianta de plata a primei de asigurare agreate si completeaza campurile referitoare la livrarea politei de asigurare.Prin acceptarea prezentului regulament, Utilizatorul imputerniceste Sigurama sa solicite oferte de asigurare si sa solicite emiterea politelor de asigurare.
In cadrul cererii de oferta Utilizatorul are obligatia sa: cunoasca si sa accepte prezentul regulament "Termeni si conditii", sa completeze datele cerute corect si conform cu realitatea si sa-si dea acordul pentru procesarea datelor in scopul elaboarii ofertelor solicitate.
Orice declaratie neadevarata poate duce la anularea politei de asigurare de catre compania de asigurare. Utilizatorul este pe deplin raspunzator de toate daunele generate prin furnizarea de date eronate companiei de asigurare sau Sigurama.

Sigurama analizeaza cererea de oferta a Utilizatorului si pregateste automat oferta de asigurare, ce include date despre contractul de asigurare precum si informatii privind valoarea si modalitatea de plata a primei de asigurare.
Sigurama salveaza in contul personal al utilizatorului (creat pe site-ul www.sigurama.ro) datele introduse si ofertele salvate.
Incheierea contractului de asigurare are loc in data intrarii in contul bancar indicat a primei de asigurare sau a primei rate, a platii catre curierul rapid agreat de Sigurama, ori in momentul confirmarii platii (pentru plata online).
Contractul de asigurare online poate fi incheiat de Utilizator daca bunul sau persoana asigurata se afla pe teritoriul Romaniei.
In cazul incheierii contractului de asigurare auto casco, Utilizatorul este obligat sa faca inspectia de risc a vehiculului asigurat in conformitate cu instructiunile scrise primite de la Sigurama.
In cazul incheierii contractului de asigurare a locuintei, utilizatorul este obligat sa furnizeze informatii despre locatia si valoarea bunului si sa permita efectuarea unei inspectii de risc daca asiguratorul cere in mod expres acest lucru.

(5) COSTURI LEGATE DE INCHEIEREA CONTRACTELOR

Utilizatorul nu va suporta costuri suplimentare legate de incheierea contractului de asigurare, in afara de prima de asigurare, care se plateste in lei. Folosirea paginii de internet si expedierea politei de asigurare nu sunt in sarcina Utilizatorului. Exceptie de la aceasta regula fac politele a caror prima de asigurare nu depaseste valoarea de 150 lei.
Politele aferente asigurarii de calatorie se elibereaza doar in format electronic.


(6) MODALITATI DE PLATA

Pentru efectuarea platii Utilizatorul primeste un decont de plata in format electronic, urmand ca documentul de incasare sa fie eliberat de catre procesatorul platii. Primele de asigurare se pot plati online prin sistemul pay u sau offline cu numerar ori prin transfer bancar. Pentru plata online Utilizatorul este directionat catre pagina securizata de internet a pay u; realizarea platii online, actualizata prin Epayment se poate efectua cu cardurile: Visa, MasterCard, Maestro. Plata offline se poate face cu numerar la livrare sau la sediul Sigurama, ori prin transfer bancar sau card pe baza informatiilor furnizate in decontul de plata.
Mentionam ca plata primei de asigurare trebuie sa aiba loc inainte de data scadenta mentionata pe decontul de plata, in caz contrar polita se anuleaza si prima de asigurare nu poate fi achitata.

(7) CONFIRMAREA INCHEIERII CONTRACTULUI

Sigurama confirma incheierea contractului de asigurare prin afisarea corespunzatoare a acestei informatii pe pagina de internet, dupa efectuarea platii. Mentionam ca polita devine valabila dupa efectuarea platii (dar nu mai devreme de ora 00.00 a urmatoarei zile calendaristice) si contabilizarea platii in contul Sigurama. Politele se pastreaza ca documente electronice in contul Utilizatorului, salvate in format PDF.

(8) RENUNTAREA UTILIZATORULUI LA CONTRACTUL DE ASIGURARE

Conditiile si obligatiile partilor in cazul incheierii contractelor la distanta sunt reglementate de Ordonanta nr. 130/2000 priving regimul juridic al contractelor la distanta. Conform art. 7 pct. 1 al acestei ordonante, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Insa in conformitate cu prevederile art. 6 lit. a se stabileste faptul ca aceasta ordonanta nu se aplica in cazul contractelor privind servicii de investitii, operatiuni de asigurare si reasigurare, servicii bancare, operatiuni legate de fondul de pensii, operatiuni de bursa.

Utilizatorul paginii de internet a Sigurama, ce a achizitionat o asigurare are dreptul, in calitate de asigurat, de a rezilia unilateral contractul de asigurare a locuintei, a asigurarii casco sau rca, in cazul instrainarii bunului asigurat. Restituirea se va face conform conditiilor generale de asigurare specifice companiei de asigurari la care a fost incheiata asigurarea de locuinta, asigurarea casco sau rca. In cazul in care s-au inregistrat/avizat daune inainte de reziliere, primele de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirare nu se mai restituie iar primele neachitate trebuie achitate. Declaratia cu privire la renuntarea la contract este trimisa de asigurat pe adresa Sigurama cuprinzand si documentele justificative (dovada instrainarii bunului, copia politei de asigurare si cererea de reziliere cu specificarea numarului de cont IBAN in care se solicita restituirea primei de asigurare).
Asiguratul nu are dreptul de a renunta la contractul de asigurare in cazul contractelor de asigurare pentru calatorie in strainatate.

(9) PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Administratorul datelor personale ale persoanelor asigurate este Sigurama. Datele personale sunt procesate pastrand mijloacele de siguranta solicitate de legea romana si respectand prevederile legii in vigoare din acest domeniu. Sigurama asigura Utilizatorilor posibilitatea schimbarii, modificarii datelor personale, precum si a ridicarii obiectiilor cu privirea la prelucrarea datelor personale (excluzand datele necesare incheierii si realizarii contractului) prin intermediul paginii de internet cu ajutorul formularului aflat pe paginile www.sigurama.ro sau sub forma scrisa prin trimiterea informatiilor la adresa de corespondenta a Sigurama.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Sigurama are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor este: oferirea de servicii de asigurare precum si servicii specifice sistemului financiar-bancar. Datele vor fi folosite si pentru activitati de marketing referitoare la produsele Sigurama precum si a serviciilor oferite de partenerii sai.
Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare:
- pentru identificarea dumneavoastra in vederea stabilirii relatiei contractuale dintre dumneavoastra si furnizorul de servicii pentru a putea intra in posesia politei cumparate; - - pentru trimiterea de informari/anunturi cu privire la ofertele aparute.
Refuzul dvs. determina imposibilitatea crearii unei oferte conforme cu cele solicitate.

Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai agentilor economici - furnizori de produse/servicii, inclusiv companiilor de asigurare si partenerilor ce au un contract semnat cu Operatorul.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea acestora*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la (notificare@sigurama.ro). De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Observatie:
*orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu.
*orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

(10)RECLAMATIILE

Reclamatiile referitoare la functionarea paginii pot fi transmise folosind formularul accesibil la pagina de "contact" sau in scris la adresa Sigurama mentionata in prezentul regulament.
Reclamatia trebuie sa contina informatii privind Utilizatorul, prenumele si numele acestuia, e-mail-lul, adresa de corespondenta precum si descrierea cat mai detaliata a problemei la care se refera reclamatia.
Sigurama raspunde in cel mai scurt timp posibil reclamantului prin intermediul postei electronice pe adresa de e-mail oferita de Utilizator. Termenul maxim de analiza si raspuns la reclamatii este de 30 de zile de la data primirii acestora.

(11)DREPTUL DE AUTOR
Dreptul de autor pentru pagina de internet revine Sigurama. Folosirea paginii www.sigurama.ro necesita acordul prealabil al Sigurama. Informatiile de pe paginile de internet sunt permanent actualizate. Sigurama isi rezerva dreptul de a schimba informatiile incluse pe aceste pagini fara instiintarea prealabila a Utilizatorilor.

 

Calculeaza

Calculator Asigurare CASCO

Afla care este pretul RCA-ului tau in functie de vehiculul pe care il detii si istoricul tau de sofer.

Calculator Asigurare RCA

Afla care este pretul asigurarii CASCO in functie de vechimea, kilometrii parcursi si tipul vehiculului.

Calculator Asigurare Locuinta

Afla care este pretul asigurarii tale de locuinta in functie de tipul, vechimea locuintei si amplasarea acesteia.

Calculator Asigurare Calatorie

Afla care este pretul asigurarii tale de calatorie in functie de destinatie, durata calatoriei si scopul acesteia.

Utile

Reminder

Introdu data de expirare a asigurarii tale, si datele de contact, si noi vom veni la timp cu o noua oferta.

Salveaza

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii