Ce reprezinta asigurarea lucrarilor de constructii-montaj

Scris de pe 03.04.2014 0 Comentarii

Asigurarea lucrarilor de constructii-montaj te protejeaza pentru avarierea sau distrugerea brusca si neprevazuta a lucrarilor de constructii permanente sau temporare sau a altor bunuri sau parti ale acestora, care fac obiectul asigurarii, din orice cauze, altele decat cele excluse in mod expres, care fac necesara reparatia/ inlocuirea, inclusiv cheltuielile aferente demontarii/montarii.

Polita asigurarii de constructie-montaj se poate incheia atat pentru obiective noi (constructii noi), cat si pentru obiective aflate in proces de consolidare, refacere, reabilitare. Poate fi incheiata de catre antreprenorul, constructorul sau beneficiarul lucrarii (in calitate de coasigurat); suplimentar pot fi inclusi in asigurare si subcontractorii participanti la realizarea proiectului. Asigurarea se incheie pentru intreaga perioada de executie a lucrarilor de constructii-montaj, de la debutul efectiv al lucrarilor sau livrarea materialelor in cadrul santierului pana la receptia/ predarea constructiei si continua pe perioada de garantie a lucrarilor.

Asigurarea de constructii-montaj protejeaza interesele financiare ale societatilor de constructii asigurand derularea in bune conditii a proiectelor angajate.
Sunt acoperite in baza acestei asigurari o gama larga de lucrari de constructii pe intreaga perioada de executie, incluzand dupa caz perioada de testare si/sau perioada de garantie a lucrarilor executate.

Tipuri de lucrari de constructii ce pot fi asigurate, fara a ne limita doar la exemplele de mai jos:

  • cladiri rezidentiale;
  • cladiri cu alte destinatii: cladiri de birouri, hoteluri, centre comerciale, parcari subterane sau supraterane;
  • cladiri industriale: hale de productie, depozite de marfuri;
  • cai de rulare: lucrari de asfaltare, constructii sau reabilitari de cai ferate, sosele sau autostrazi in sau in afara oraselor;
  • poduri si pasaje, tunele, galerii;
  • lucrari de canalizare: sisteme de distribuire a apei;
  • retele de utilitati: apa, canalizare, gaze s.a.m.d;
  • montaje pentru industrie: instalatii si echipamente de productie.

Contractul de asigurare pentrun lucrarile de constructii-montaj se incheie pe durata lucrarilor (nu are character annual), nu se reinnoieste; se pot asigura atat lucrarile de constructii-montaj, cat si utilajele constructorului si eventualele daune produse tertilor, ca urmare a lucrarilor. Aceasta este o asigurare de tip “all risks” – adica asigura toate riscurile nenominalizate, cu exceptia celor trecute la capitolul excluderi.

Perioada asigurata este alcatuita din:
- Perioada asigurata de constructii-montaj:incepe la data descarcarii materialelor si utilajelor asigurate in santier sau la data intrarii politei in vigoare, oricare este prima;

- Perioada de garantie: incepe la data emiterii certificatului provizoriu de predare-primire sau a receptiei provizorii si se termina dupa o perioada specificata in contractul de constructii-montaj, de obicei de la 12 pana la 24 luni.

In general, aceasta polita asigurarii de constructie-montaj are trei sectiuni:

Sectiunea 1 – Asigurarea de bunuri: pagube material produse bunurilor asigurate de: incendiu, traznet, explozie, caderea aparatelor de zbor, cutremur, inundatii, furtuna, uragan, grindina, furt prin efractie, prabusire si/sau alunecare de teren, avalanse de zapada si orice alte cauze, mai putin cele excluse explicit prin conditiile de asigurare;

Sectiunea 2 – Asigurarea de raspunderecivila fata de terti: prin care sunt acoperite prejudiciile pentru care asiguratul raspunde in fata legii fata de terte personae pagubite (vatamari corporale, accidentale sau imbolnaviri urmate sau nu de deces);

Sectiunea 3 – Pierderea de profit: pierderea de profit inregistrata din intreruperea activitatii ca urmare a unui risc acoperit.

Asigurarea lucrarilor de constructii-montaj se realizeaza la valoarea lor contractuala, incluzand toate materialele si manopera incorporate. Pe masura ce lucrarile avanseaza se impun ajustari periodice ale sumei asigurate daca exista schimbari de cantitati, preturi sau volum de lucrari.

  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Glosar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni din asigurari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii