Ce este si cum te ajuta asigurarea de viata

Scris de pe 27.03.2014 0 Comentarii

Asigurarile de viata sunt un domeniu de activitate inrudit cu cel al vanatorii de recompense: sunt singurele situatii in care este pus un pret pe capul tau - viu sau mort, cum vrei tu.

Ce este o asigurare de viata?

Asigurarile reprezinta acel produs financiar de care toata lumea are nevoie, dar nimeni nu vrea sa-l cumpere.

Asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz la caz, protectie (asigurarile de viata clasice) si faciliteaza economisirea (asigurarile de viata cu acumulare de capital). Altfel spus, asigurarile reprezinta un produs financiar pe care regreti ca nu l-ai cumparat mai devreme, pentru ca acum este prea tarziu evenimentul s-a produs deja sau asigurarile reprezinta un produs financiar pe care regreti ca l-ai cumparat, dar acum este prea tarziu, polita a ajuns la final dar niciunul dintre riscurile asigurate nu s-a produs.

De ce asigurare de viata?

Asigurarea de viata reprezinta un serviciu financiar care are rolul de a acoperi pierderile financiare generate de producerea unor anumite evenimente, are rolul de a echilibra bugetul unei persoane sau al unei familii in situatia in care un deces, o invaliditate sau o imbolnavire il dezechilibreaza.
Beneficiile unei asigurari de viata variaza in functie de clauzele aditionale atasate unui contract standard. Asadar, asigurarea de viata nu este un scop in sine, ci un mijloc pentru a rezolva o parte din problemele care apar pe parcurul vietii.

Ce ofera o asigurare de viata?

Rolul asigurarilor de viata este acela de a va face viata mai linistita asigurandu-va urmatoarele beneficii:

  • Protectie financiara pentru familie;
  • Venit suplimentar pentru persoana care incheie contractul;
  • Metode de economisire;
  • Venit compensatoriu pentru familie;
  • Independenta financiara a celor dragi.

De retinut, indiferent de scopul secundar al unei asigurari de viata, pentru anumite evenimente din viitorul copiilor, economisire sau investitie, elementul de protectie va fi prezent int-o forma sau alta in orice contract de asigurare. In general, este vorba despre protectie financiara a familiei in cazul unor evenimente nefericite ce se pot intampla asiguratului.

La achizitionarea unei asigurari de viata, compania de asigurari va oferi o polita de baza si mai multe clauze suplimentare dintre care puteti alege in functie de nevoile de acoperire a riscurilor. In final, polita de asigurare cu toate anexele si clauzele suplimentare va acoperi doar riscurile inscrise in contract. Asadar, asigurarile sunt singurele care te fac sa iti doresti sa fii si mort si viu in acelasi timp: mort deoarece ai genera multi bani, viu ca sa ii poti cheltui.

Parerea ta despre acest articol Ce este si cum te ajuta asigurarea de viata
  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii