Cat costa asigurarea de viata

Scris de pe 27.03.2014 0 Comentarii

Asigurarea de viata este un angajament pe termen lung si costul acesteia poate fi discutat pe larg cu agentul sau brokerul de asigurare. Trebuie luata in considerare atat suma pe care doriti sa o primiti la incheierea valabilitatii politei precum si primele platite.

Inaintea achizitionarii unei polite de asigurare de viata trebuie sa faceti un mic calcul in vederea stabilirii sumei pe care o puteti plati ca prima lunara. Chiar daca primele de asigurare vor fi platite trimestrial, semestrial sau anual, este recomandat sa aflati intai cat puteti pune deoparte in fiecare luna pentru aceasta asigurare.

Discriminare dom’le, discriminare pe fata si nimic mai mult” spun adesea multi in momentul in care au in fata o oferta de asigurare de viata si constata ca prima pe care trebuie sa o plateasca este mai mare fata de cea a prietenului in aceleasi conditii de asigurare. Explicatia are la baza gradul diferit de risc pe care tu, raportat la prietenul tau il ai, grad de risc care influenteaza in mod direct probabilitatea de producere a evenimentelor asigurate.

Costul asigurarii de viata este stabilit de catre asigurator luand in considerare factori precum: varsta, sexul, starea de sanatate a asiguratului, durata cotractului precum si Suma Asigurata dorita.

Asiguratorii recomanda achizitionarea asigurarii de viata cat mai devreme, pentru tineri fiind mai ieftina pentru ca acestia de regula, nu sufera de boli cronice, iar reducerile de pret sunt considerabile. Profesia sau hobby-urile asiguratului pot afecta si ele pretul primei. Un asigurat care lucreaza intr-un mediu cu risc ridicat precum si activitatile din timpul liber care implica riscuri de accidentare (sporturi extreme de exemplu) vor ridica costul primei de asigurare.
Asadar, nu se poate vorbi de un pret standard la asigurarile de viata, in primul rand, fiecare societate de asigurare va avea propriile tarife si sisteme de calculare a primei de asigurare, dar si datorita faptului ca acest tip de asigurare este destul de flexibila. Asiguratul poate alege dintre mai multe variante de plata, poate alege Suma Asigurata si durata asigurarii, dar si clauzele suplimentare sau adaugarea altor tipuri de asigurare non-viata ce sunt cuprinse in pachetele oferite de unii asiguratori.

Parerea ta despre acest articol Cat costa asigurarea de viata
  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Glosar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni din asigurari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii