Care sunt avantajele asigurarii CASCO

Scris de pe 25.03.2014 0 Comentarii

Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa, astfel ca doar o buna intelegere a avantajelor pe care le ofera aceasta proprietarului de autovehicule, il va si determina pe acesta sa opteze pentru incheierea ei.

De aceea nu ezita sa parcurgi cu foarte mare atentie contractul de asigurare CASCO si sa te asiguri ca ai inteles corect termenii specifici ai acestei asigurari, precum si riscurile pentru care esti sau nu asigurat.

Asigurarea CASCO acopera o categorie mai larga de prejudicii aduse autovehiculului (vezi deosebirile dintre asigurarea RCA si asigurarea CASCO). Asiguratorii se adreseaza in general posesorilor de autovehicule cu o vechime de pana in 8-10ani; exista insa si societati care au extins aceasta limita.

Asigurarea CASCO acopera accidente, diferite avarii, furt, in functie de complexitatea politei alese; cu cat diversitatea riscurilor acoperite este mai mare, si prima de asigurare va fi mai mare.

Prin polita CASCO se asigura riscuri viitoare si posibile pentru care proprietarul unui autovehicul considera ca este mai comod sa plateasca o prima de asigurare anuala si astfel sa treaca acoperirea acestor riscuri in sarcina asiguratorului. In functie de valoarea de piata a autovehiculului, de dotarile suplimentare, de destinatia acestuia – pe de o parte, dar si de renumele asiguratorului, reteaua de unitati de reparatii acceptate de asigurator, operativitatea in activitatea de constatare si despagubire a daunelor, diversitatea riscurilor acoperite pentru o anumita valoare a primei de asigurare etc – pe de alta parte, un proprietar de autovehicul va opta pentru polita CASCO a unui asigurator sau altul.

Fiecare societate de asigurare este interesata sa vina cu oferte cat mai atractive pentru proprietarii de autovehicule, astfel ca accesarea informatiilor este facila si depinde de fiecare persoana cat doreste sa aprofundeze studierea acestor oferte.

De retinut, ca principalul avantaj al asigurarii CASCO este reprezentat de acoperirea riscurilor probabile si viitoare de catre societatea de asigurari careia ii platesti prima de asigurare; riscurile vizeaza atat prejudiciile din accidente, cat si avariile cu autor necunoscut sau dauna totala, respectiv furtul autovehiculului.

Unii apreciaza ca aceasta investitie in prima de asigurare este o pieredere daca polita nu a fost folosita; pentru aceasta situatie asiguratorii acorda reduceri substantiale pentru polita pe perioada urmatoare. Pe de alta parte, fiecare proprietar trebuie sa aleaga polita cea mai avantajoasa ca raport intre prima de asigurare, riscurile asigurate si suma asigurata.

Parerea ta despre acest articol Care sunt avantajele asigurarii CASCO
  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Glosar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni din asigurari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii