Asigurarea de raspundere civila

Pretentiile de despagubiri pentru prejudiciile produse clientilor in exercitarea profesiei pot fi uneori greu de estimat si pot constitui un real risc pentru derularea afacerilor sau activitatilor dumneavoastra.

Inapoi la lista de asigurari Comentarii (0)
2556
au vizualizat detaliile
indice popularitate

Informatii generale

Denumire asigurare
Asigurarea de raspundere civila
Societatea de asigurare
Forte (detalii asigurator)
Descriere
Pretentiile de despagubiri pentru prejudiciile produse clientilor in exercitarea profesiei pot fi uneori greu de estimat si pot constitui un real risc pentru derularea afacerilor sau activitatilor dumneavoastra.
Mentiuni, observatii

Asigurarea de raspundere civila fata de terti acopera raspunderea civila delictuala ce revine Asiguratului pentru daune materiale cauzate tertilor din exercitarea activitatilor specifice declarate a se desfasura la locatia nominalizata in polita. Sunt despagubite sumele pentru acoperirea prejudiciilor materiale produse in mod neintentionat de catre Asigurat prin: vatamare corporala ce are drept consecinta incapacitate temporara de munca, invaliditate sau deces; avarierea sau distrugerea unui bun sau vatamarea unui animal.

Asigurarea de raspundere civila fata de terti a producatorului este destinata acoperirii prejudiciilor pe care Asiguratul le poate cauza tertilor prin fabricarea sau comercializarea unor produse cu defecte. Sunt acoperite sumele pe care Asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de desdaunare pentru prejudicii produse din culpa tertilor pentru vatamarea corporala, imbolnavirea sau deces, precum si pentru cheltuielile de judecata facute de Asigurat in procesul civil, in legatura cu evenimentele asigurate, daca a fost obligat la desdaunare.

Asigurarea de raspundere a angajatorului fata de angajati acopera urmatoarele: prejudicii cauzate din culpa societatii asigurate angajatilor prin vatamari corporale si/sau pagube la bunurile apartinand acestora; prejudicii produse ca urmare a pierderii, distrugerii sau deteriorarii documentelor originale depuse la sediul Asiguratului; sumele cheltuite de Asigurat pentru reconstituirea, refacerea sau inlocuirea documentelor, de mai sus.

Asigurarea de raspundere civila a personalului de conducere este o asigurare profesionala  menita a garanta buna executie a mandatului de catre manager. Se vor acorda despagubiri pentru prejudicii oricarei persoane, daca aceste prejudicii: sunt pierderi financiare; sunt provocate prin incalcarea prevederilor din contractul de management incheiat de Asigurat cu compania pe care o reprezinta.

Asigurarea de raspundere civila pentru proiectanti ofera protectia financiara optima in cazul in care este necesara plata de despagubiri unui client, pentru prejudiciile produse acestuia ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare, din culpa (neglijenta, imprudenta, omisiune), a obligatiilor asumate prin contractul de prestari servicii incheiat cu clientul si pentru care devii raspunzator in baza acestui contract, a prevederilor legale si a statutului profesiei. Prejudiciile acoperite trebuie sa rezulte din: activitatea de proiectare si/sau activitatile conexe proiectului asigurat (daca acestea exista).

Asigurarea de raspundere civila pentru prestatorii de servicii  este aplicabila pentru persoane fizice/juridice, autorizate sa presteze, la domiciliul/sediul clientilor, servicii/operatiuni de reparare, instalare, montare, intretinere, amenajare, remediere, reconditionare, curatare, igienizare, salubrizare etc. la cladiri, constructii, echipamente si instalatii etc. Se acorda despagubiri pentru: vatamarea corporala sau decesul unei persoane, beneficiar al serviciului sau tert; pierderea, avarierea sau distrugerea de bunuri apartinand beneficiarului serviciilor sau unei terte persoane, aparute ca urmare a prestarii necorespunzatoare a serviciului contractat de catre Asigurat sau prepusii sai. 

Actualizat la
16.01.2021

Caracteristici cu titlu de exemplu

Bun asigurat
999
Suma asigurata
999 EUR
Durata
99
Prima de asigurare de la
999.99 RON
Acoperiri
- prejudiciul produs de asigurat unor terte persoane;
Excluderi
-
Observatii
-

Avantaje

Avantaje

In cazul in care Asiguratul incheie atat asigurarea de raspundere civila generala cat si asigurarea de raspundere civila a producatorului, se va acorda o reducere de 30% pentru prima de la raspunderea civila generala.

Documente

Acte necesare

- acte necesare identificarii corecte a asiguratului si care sa certifice specificul activitatii asigurate;

 

 

 

 

Conditii de asigurare

 

 

-

Detaliile produselor de asigurari sunt actualizate de catre societatile de asigurare si sunt verificate in mod constant de catre personalul nostru specializat. Totusi, daca ai gasit o eroare sau ti se pare ceva in neregula, nu ezita si raporteaza aceasta asigurare.

Calculeaza

Calculator Asigurare CASCO

Afla care este pretul RCA-ului tau in functie de vehiculul pe care il detii si istoricul tau de sofer.

Calculator Asigurare RCA

Afla care este pretul asigurarii CASCO in functie de vechimea, kilometrii parcursi si tipul vehiculului.

Calculator Asigurare Locuinta

Afla care este pretul asigurarii tale de locuinta in functie de tipul, vechimea locuintei si amplasarea acesteia.

Calculator Asigurare Calatorie

Afla care este pretul asigurarii tale de calatorie in functie de destinatie, durata calatoriei si scopul acesteia.

Utile

Reminder

Introdu data de expirare a asigurarii tale, si datele de contact, si noi vom veni la timp cu o noua oferta.

Salveaza
Parerea ta despre acest articol Asigurarea de raspundere civila
  • protectie anti-spam

Ai deja cont pe Sigurama.ro ?

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii Sigurama.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

 
* campuri obligatorii

Asiguratori

Sucursale, Centre de dauna, sediul central, program de lucru, contact:

Toti asiguratorii

Glosar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni din asigurari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

* campuri obligatorii